söndag 21 november 2010

Vi trotsar vädret

Tidigare i veckan hade vi byggsamrådsmöte hos kommunen. Där avhandlades allt från tomtritningar till vem som ska bygga våra våtutrymmen. Det finns hur många riktlinjer och regler som helst att ta del av när man ska bygga nytt hus och jag har väl insett att vi inte kan bygga huset riktigt som man gjorde förr i tiden. Kraven är höga när det kommer till energianvändandet och luftväxlingen i huset, och att ha ett hus med lite självdrag är tydligen uteslutet. Tråkigt, men så är det.

Byggsamråd


Vintern försöker få ett grepp om oss och bromsa vårt arbete, men vi ger oss inte! Under lördagen låg ett 5-7 cm snötäcke över marken och det var bara att hitta på annat att göra, som tex storstäda hemma  =), men idag, söndag, har jag och Jonas byggt bärlager till garaget. Vår grävare Mats har byggt bärlager till huset. Vi har en del arbete kvar att göra, så håll tummarna att det är milt väder ett tag till.

Lördag 20/11. Tomten ser ut som en krater...

Lördag 20/11. Garageplats.

Söndag 21/11. Bärlager till garaget. Jonas breder ut makadam.

Söndag 21/11. Jag paddar åt makadamet.

Söndag 21/11. Bärlager till huset.

Söndag 21/11. Paddat och klart!

lördag 13 november 2010

Vårt Hus

Nu har vi fått bygglov!!! Så spännande! Nu kan vi faktiskt börja bygga... i alla fall snart... Först ska kommunen komma ut och mäta ut var huset och garaget skall stå och sedan ska vi ha ett byggsamråds möte dem, men sen kan vi börja bygga när vi vill.

Tyvärr går vi mot mörkare dagar och kallare väder, så vi får se vad som hinns göra innan årsskiftet och hur vintern ser ut i början av nästa år. Det stora husprojektet kommer nog inte starta förrän vi är säkra på att inget snökaos väntar bakom hörnet.

Här kan ni se lite vad vi har tänkt. Vårt mål är ett hus i sekelskiftesstil både på utsidan och insidan. Huset blir 1,5 plan och ca 6 rum och kök!

Detta är framsidan av huset och det man ser från gatan. I mitten ska det vara en glasveranda (som är en del av planlösningen) med sammanlagt 7 st (dubbel) fönster. Till höger är köket med altanutgång och till vänster vardagsrummet. På glasverandan får vi en stor balkong.

Detta är baksidan av huset med utsikt in mot skogen. I mitten ska vi ha en liten farstu där huvudingången till huset är. Till höger kommer badrummet och till vänster ett sovrum.

Om huset blir som på ritningarna återstår att se...